Πιστοποιημένοι σύμβουλοι θηλασμούΜπορείτε να δείτε τους πιστοποιημένους συμβούλους θηλασμού Ελλάδος και Κύπρου ΕΔΩ.


Tι είναι μια/ένας Πιστοποιημένη/ος Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Σύλλογος Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος

Πρόκεται  για επαγγελματίες που κατέχουν τις  απαραίτητες γνώσεις, την άριστη δεξιοτεχνία και ορθή επαγγελματική στάση ώστε να παρέχουν ποιοτική, θεωρητική και πρακτική βοήθεια, συμπαράσταση και υποστήριξη στα μωρά και στις μητέρες για να καταφέρουν να θηλάσουν.
Οι Πιστοποιημένες/οι Σύμβουλοι Γαλουχίας IBCLC δουλεύουν για την πρόληψη και την επίλυση των προβλημάτων Μητρικού Θηλασμού. Ενθαρρύνουν και υποστηρίζουν την πρωτοβουλία των γονέων και την συμμετοχή τους στις αποφάσεις που αφορούν το παιδί τους πριν και μετά την γέννησή του. Γενικότερα ενθαρρύνουν ένα κοινωνικό περιβάλλον που υποστηρίζει τις θηλάζουσες οικογένειες.
Η εμπειρία απέδειξε ότι οι Πιστοποιημένες/οι Σύμβουλοι Γαλουχίας IBCLC συμβάλλουν στη βελτίωση των πρακτικών του μητρικού θηλασμού και αυξάνουν τα ποσοστά επιτυχίας.
Υποστηρίζοντας και προσφέροντας επιμόρφωση στους συναδέλφους τους,το γενικό επίπεδο της φροντίδας αλλάζει και γίνεται πιο ποιοτικό. Οι πιστοποιημένες/οι Σύμβουλοι Γαλουχίας IBCLC μπορούν να λειτουργήσουν σε διάφορα εργασιακά πλαίσια – νοσοκομεία, κλινικές, ιατρικά κέντρα, ιδιωτικά ιατρεία – αλλά και αυτόνομα. Όταν πρόκειται για μαίες/μαιευτές, νοσηλεύτριες/νοσηλευτές και γιατρούς που εργάζονται σε νοσοκομεία, πληρούν τις ιδανικές προϋποθέσεις ώστε να βοηθήσουν το νοσοκομείο τους να γίνει “φιλικό προς τα βρέφη” (Baby Frienly Hospital), σύμφωνα με τις οδηγίες της Παγκόσμιας Οργάνωση Υγείας και της UNICEF.
Γιατί η πιστοποίηση είναι σημαντική ;
Η πιστοποίηση επισημοποιεί τις ειδικές γνώσεις και εμπειρία των εν λόγω επαγγελματιών για τους εργοδότες, συναδέλφους συναφών ειδικοτήτων καθώς και για τους ενδιαφερόμενους γονείς.
Η διαδικασία της πιστοποίησης – από την απαραίτητη προϋπηρεσία στο χώρο του Μητρικού Θηλασμού μέχρι την τελική γραπτή εξέταση – είναι μελετημένη έτσι ώστε να διασφαλίζει την ποιότητα της υγειονομικής φροντίδας και να ορίζει το υψηλό επαγγελματικό επίπεδο λειτουργίας των Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC.
Η πιστοποίηση αυτή έχει αναγνωριστεί σε όλο τον κόσμο ως τη πιο έγκυρη στο χώρο λόγω των υψηλών απαιτήσεων που προϋποθέτουν την συμμετοχή στις εξετάσεις και την συνεχή επιμόρφωση που απαιτείται για την υποχρεωτική επανεξέταση μετά από 5 χρόνια.
Ποια/ Ποιος μπορεί να γίνει Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC;
Η πιστοποίηση είναι ανοικτή σε άνδρες και γυναίκες. Τα περισσότερα άτομα προέρχονται από το χώρο των επαγγελματιών υγείας όπως:
  •     μαίες / μαιευτές,
  •     νοσηλεύτριες/νοσηλευτές,
  •     ιατροί,
  •     διαιτολόγοι,
  •     επισκέπτριες/ες υγείας
Τα άτομα αυτά έχουν δουλέψει στην ενημέρωση, εκπαίδευση και υποστήριξη γυναικών και οικογενειών σε θέματα Μητρικού Θηλασμού.
Κάθε χρόνο την τελευταία Δευτέρα του Ιουλίου διεξάγονται παγκοσμίως οι εξετάσεις από το Διεθνές Συμβούλιο Εξεταστών Συμβούλων Γαλουχίας IBLCE (International Board of Lactation Consultant Examiners).
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου