Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για το θηλασμό είναι η έλλειψη σωστής ενημέρωσης






Αν ψάξετε στο διαδίκτυο τη λέξη θηλασμός θα δείτε πάνω από 1.000.000 αποτελέσματα. Χιλιάδες γυναίκες γράφουν για το θηλασμό στο facebook και σε μπλογκς. Παρόλα αυτά, στην Ελλάδα λιγότερο από το 5% των γυναικών θηλάζει αποκλειστικά για 6 μήνες.




Το 90% των γυναικών στην εγκυμοσύνη δηλώνουν οτι θέλουν να θηλάσουν το παιδί τους. Μέσα σε αυτή την ατελείωτη θάλασσα πληροφοριών το 95% των γυναικών δεν θα καταφέρουν να βρουν τη βοήθεια που χρειάζονται ώστε να συνεχίσουν το θηλασμό.




Γιατί;




Επειδή ο θηλασμός δεν είναι πάντα απλός... έχει δυσκολίες για τις οποίες κανείς δεν ενημερώνει τις μητέρες απο την αρχή.




Κανένας δεν αναφέρει πουθενά όταν προτρέπει να γυναίκα να θηλάσει οτι τις πρώτες μέρες το παιδί μπορεί να θηλάζει 18 ώρες το 24ωρο.

Κανένας δεν τους έχει πει τι είναι μαστίτιδα, πώς να αναγνωρίσουν νωρίς τα συμπτώματα για να μην σταματήσουν το θηλασμό.

Κανένας δεν τους έχει πει ότι το γάλα δεν κόβεται ούτε είναι λίγο εφόσον το παιδί θηλάζει...

Ότι ακόμα κι αν δεν κατάφεραν να θηλάσουν το πρώτο τους παιδί, μπορούν να θηλάσουν αν θέλουν τα επόμενα...

ότι έχουν υποστήριξη και βοήθεια αν τη χρειαστούν...




Στην ομάδα υποστήριξης μητρικού θηλασμού Ρόδου, προσφέρουμε τις γνώσεις και εμπειρίες μας ως μητέρες σε θέματα θηλασμού σε όποια μαμά τα χρειάζεται.




Δεν είμαστε επαγγελματίες υγείας, απλά μοιραζόμαστε καλοπροαίρετα τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει μέσα από το ταξίδι της μητρότητας. Ως εκ τούτου είναι στην κρίση της κάθε μητέρας, το αν θα δεχτεί τις συμβουλές των άλλων μαμάδων ως σωστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου